7 Aralık 2011 Çarşamba

Kolay Cheesecake



Aslinda kolay bir cheesecake tarifi aramiyordum, aslinda bilgisayarin basina oturacak kadar vakti de bulamiyorum, aslinda canim cheescake istemesine ragmen yapamiyorum da, aslinda, aslinda, aslinda... diye baslayan dusuncelerimi acaba yapsam mi? denesem mi? diye icimden gecirdigim bir gun Sevde'nin canim cok cheescake istiyor, siz nasil yapiyorsunuz sorusunun farkli bir cevabi olacakti belkide, birde Saliha'nin daha onceden denemediginiz bir tarifi misafirlerinize yaptiginiz oldu mu sorusuna binaen bir cesaret kapladi icimi sevgili Seyma'nin da ilk defa denemis olmasina ragmen misafirlerinden tam not almasinin sonucu olarak haydi bismillah yapayim, dedim, ee olmazsa ne olacak peki, ya tutmazsa? butun karizma yerlerde mi kalacak yani, cevap hazir, ilk defa denedigim bir tarifti olmadi birdaha denemem :)

Velhasili kelam, evdeki malzemelerin olmasini da kendimce bir avantaj sayip vira bismillah dedim ve basladim yapmaya, yapmadan once de ne olur ne olmaz belki misafirlerim cok begenir dusuncesi ile de resimlerini cekmistim, yiyenlerden begenmeyen olmadigi ve geneli tarifini istedigi icin haydi bloga da ekliyim, benimde elimin altinda pratik bir tarifim olsun istedim ve basladim yapmaya

Malzemeler
  • 1 paket limonlu jole
  • 2 paket philadelphia veya labne peynir
  • 1 limon kabugu ve rendesi
  • 1 paket (2 poset) krem santi veya 1 kucuk boy hazir krem santi (whipped cream)
  • 1 paket kedi dili biskuvisi
  • 1 bardak sut (kedi dillerini islatmak icin)
Oncelikli olarak jole paketinin arkasinda yazan tarife gore jolenizi hazirlayin (benim kullandigim jole paketin arkasinda 200 ml sicak suya 200 ml soguk su ekleyin diyordu ben birdaha yaparsam 100 ml'e 100 ml yapacagim cok sulu geldi ve artti)
Kullanacaginiz malzemeleri disari cikartarak oda sicakliginda olmasini saglayin.

Limon suyunu joleli karisima ilave edip limon kabuklarini rendenin en ince tarafiyla rendeleyin




 Once krem santi ve krem peyniri mikserle karistirin, krema kivaminda olunca...

 Limonlu karisimdan azar azar ilave edin. Benimkisi fazla geldigi icin yarisini uyguladim.
 Kedi dili biskuvisini sute batirip cikartin, cok bekletmeyin, az yumusak kivamda seviyorsaniz da kedi dili biskuvisinin uzerine kasikla sut dokun.
 Kremayi kedi dili biskuvilerinin uzerine dokun.
 En az bir gece buzdolabinda bekletin. Uzerini dilediginiz gibi susuleyip bu cok hafif lezzetteki cheesecake'i afiyetle yiyin :)
Tarifi Seyma cherry toppingle suslemis mesela,

Ben uzerine surdaki whipped cream'den kullanmistim, hemen servis edilecek olan cheescakein uzerini susleyin yoksa hemencecik eriyiveriyor, bu ayrintiyi bilmiyordum mesela :(

Afiyet olsun, bu harika tatla tanismama vesile olan Seyma'ya da buradan tesekkur ediyorum...



20 yorum:

  1. Nurdan'cim denemene ve memnun olmana cok sevindim, Ben genelde misafirlere yeni tarif deniyorum malesef :) firsat olmuyor cunku , bu da oyleydi gercekten cok hafif bir tatli :))

    Ellerine saglik,catali alip yiyesim geldi ekrandan :)

    Bu arada Kate&leopald'u izledim cok severim o tarz fimleri :))

    YanıtlaSil
  2. hımmm ne güzel gözüküyor öyle.yapımı da zor değil.
    en kısa zamanda ben de denemek istiyorum.ikram menüme ekledim bile.
    çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. cokkk begendim bu tarifi yapmasi kolay mis..

    saol nurdancigim

    Sukran

    YanıtlaSil
  4. Harika gorunuyor,cok pratik bir tarif en kisa zaman da denemek istiyorum,fakar birsey sorucam limonun suyunudami koyuyoruz jolenin icine.

    YanıtlaSil
  5. AAA bir yasima daha girdim Seyma diye bahsettiginiz mirzahanla ahrarin annesimiydi :)) Iyide siz nerden tanisiyorsunuz??? ben Nurdanin blogunu atlanta dan meryem araciligi ile bulmustum sasirdim dogrusu biriniz kuzeyde biriniz guneydesiniz bende ikinizin arasinda :P (DELAWARE )
    tarif guzel gorunuyor bu ara deniycem bende .. kisir yapmayi da nurdan sayesinde ogrendim hep yapiyorum ve heryerde cok iddiali konusuyorum:))

    YanıtlaSil
  6. benim gibi pasta börekten elini eteğini çekmiş birisi için bile gayet uygulanabilir bir tarif,ellerine sağlık inş türkiyedeykende beraber yapıp yeriz,en kısa zamanda görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim sitenizde çok hoş olmuş tebrikler...
    .

    YanıtlaSil
  8. fistik ben cilek ve ahududu sosuyla denedim sonuc harika:))hafif ve cok gusel bir tatli tarfim oldu tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  9. Elinize saglik yeniden tariflerinizi gormek çok güzel.
    TX Austinden sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. merhaba blogunuzu simit tariflerine bakarken gordum cok hos. Benimde bir adet yemek olayi var ama uzun zamandir aktif degilim. Simiti yapacaktim bende fotograflari ayri ayri koymaniz cok guzel, nasil simit sekli verilir anlamis oldum.

    YanıtlaSil
  11. blogunuzu yeni kesfettim,yaptiklarinizi cok begendim. bundan sonrada daha fazla gelirim. sizde buyurun,beklerim.

    YanıtlaSil
  12. Harika... Paylaşımlarınız için tebrikler ve teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  13. şükriye annen16 Şubat 2012 01:29

    canım çoook güzel olmuş bu gün biz de deniyeceğiz
    senin ki kadar güzel olur mu bilmiyorum . ellerine sağlık
    yiyenlere afiyet olsun.denedikten sonra yorumu muzu yazarız inş
    üzerindeki şekli nasıl verdin merak ettik ...

    YanıtlaSil
  14. harika gorunuyor canim ya bu aksam bizede yapsana lutfennnnn

    YanıtlaSil
  15. bir ara gerçek cheesecake yapmıştım ama hiç güzel olmadımıştı,ısrarla cheesecake yapmak istiyorum bu pratik tarifi derhal denicem, umarım çok güzel olur...

    YanıtlaSil
  16. pratik bi tarif elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Seyma,
    Uzun zamandir bu postumdaki yazilanlara cevap veremedigimi farkettim sorry,
    Ben yeni tarifler denerken tereddutlu deniyorum ya tutmazsa diye senin yaptigin tarifler ilk defa denenen tariflerse hepsinde cok basarilisin o zaman, masallah goruntusu senin kadar olmasada tadini yiyenler begendi ;)
    kate&leopold tarzi filmleri bende cok severim, o kopruden gecerken filmin icinde gib hissettim kendimi cok guzel bir sehir NY, selamlar

    Sevgili ablacigim,
    Tarifi tarif defterine eklemissin acaba yaptin mi merak ettim :D

    Sukrancigim,
    Begenmene sevindim canim,

    Birayda masali
    Tesekkurler

    Sevgili Deniz coban,
    Sorunuza cevabi gec verdim kusura bakmayin,
    evet limonun suyunu da koyuyoruz.

    Sevgili Fattosh,
    biz birbirimizi blogger sayesinde tanidik, gorusmuslugumuz tanismisligimiz yok gercek hayatda ama tanismayi istedigim insanlardan biri tanismasakda cok pozitif bir enerji veriyor insana bence, selamlar delaware'ye benimde arkadasim tasindi burdan oraya ismi Melike belki onu da taniyorsundur ;)

    Sevgili kenzacigim,
    malesef turkiyede yapamadik bu tarifi :( ama daha guzel tatlar denedik hergune kumpir gibi :D

    ese1
    begenmenize sevindim, bende tesekkur ederim
    selamlar

    Aysecigim,
    cok harika bir ikili olmuslar, neden bende ordayken bana da yapmadin :)ellerine saglik canim

    Mutfak dili
    Tesekkur ederim, firsat buldukca yenilerini de ekleyecegim insallah
    selamlar

    Taze anne,
    Blogumu begenmenize sevindim, aslinda diger bloglardan bir farki olsun diye asamali yaptim, bu haliyle bile tarif tutmadi diyenler varya :)
    Blogunuzu bakmaya denedim ama resimlerinizi gordum, cok tatli bir oglunuz var masallah

    Sevgili eda,
    blogumu kesfetmis olmaniza sevindim :)
    Sizin blogunuzda cok hos, ahsap boyamaya hala devam ediyor olsaydim blogunuzdaki resimlerden yararlanmak isterdim

    Yasemin,
    Tesekkur ederim, cok naziksiniz.

    Sevgili annecigim,
    Tarifi denediniz mi merak ettim :)
    Uzerindeki sekili burda krem santi siseleriyle birlikte satilan basligindan yaptim, buyuk pastaci siringasiyla da yapilabilir diye dusunuyorum
    optum cok

    Sevgili Adsiz,
    Tarif sitede siz yapin bizde yemeye gelelim olmus mu diye :)

    Nurcancigim,
    Umarim denemissindir ve sonuctan memnun kalmissindir selamlar

    Sevgili adsiz tesekkurler
    pratik ayniz zamanda da lezzetli ;)

    YanıtlaSil
  18. Canim hangi birine yorumya zacagimi sasirdim bu nefis pastayi da ilk firsatda deneyecegim.Kaymak yapmana bayildim cok güzel bir fikir emeklerine saglik sizi takip listeme aliyorum hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, mutlaka denemelisin pratik ve bir o kadar da lezzetli oluyor bu tarif, bende en yakin zamanda blogunuzu ziyaret edecegim selamlar

      Sil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers