24 Aralık 2009 Perşembe

Yumurtalı Ekmek


Bayatlayan ekmeklerinizi dert etmeyin tarifimiz tam size göre, üstelik oldukca basit, pratik ve bir o kadarda lezzetli ve yine tarifimiz sevgili kayınvalidemden

Malzemeler
  • Dilimlenmiş ekmek dilimleri (Tercihen kuru ekmek dilimleri)
  • 5 dilim için 1 yumurta (dilim sayısı arttıkça yumurta miktarını da arttırabilirsiniz)
  • peynir
  • maydanoz
  • (isteğe göre kırmızı biber, kekik vs.)

Yapılışı

  • Peynir, dilimlenmiş maydanoz, yumurta bir kapda çırpılır
  • Hazırlanan karışım ekmek üzerlerine sürülür
  • önceden 175C veya 350 F ıstılan fırınımıza dilimlenmiş ekmeklerimiz verilir.
  • Üzerleri kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınır.

Afiyet olsun, tarifi veren Zehra anneme teşekkürler

6 yorum:

  1. bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir.güzel gözüküyor.
    denemem lazım.

    YanıtlaSil
  2. Ayy evet cok haklisin inan, citir citir lezzetli ve de besleyici oluyor,

    YanıtlaSil
  3. şükriye eminseroğlu31 Mart 2010 10:38

    ablana dedim yarın sabah bana bu tariften yap.
    kahvaltıda yiyelim nurdanın kulaklarını çınlatalım .
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Gece yarisi kulaklarim cok cinliyordu, demek sebebi sizmissiniz :))

    YanıtlaSil
  5. :) bu benim cocuklugumun tarifi nurdancim:) cok biliyorum tezel firinin karsinda pismelerini sabirsizlikla bekledigimiz:)

    YanıtlaSil
  6. Ahh ahh ne guzel bak tarifi okuyunca cocuklugunu hatirlamissin, bana bu lezzet, Istanbul'daki son kahvaltimi hatirlatiyor

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers