27 Şubat 2010 Cumartesi

Kolay Tiramisu

Çok ama çok pratik bir tarif daha, dolapta bekleme süresinin uzunluğuna göre de lezzeti de aynı oranda artıyor, hafif, pratik, lezzetli, bir tarifden istenen bütün özelliklere sahip ;)

Malzemeler
  • 1 paket labne peyniri 250 gr (philadelphia krem peynirini kullandım ben)
  • 1 paket krem şanti (Ben cool whip cream kullandım)
  • 1\2 paket kedi dili bisküvisi (ben lady fingers kullandım)Kişi sayısına göre adedi kendinizde belirleyebilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzerini süslemek için kakao

Yapılşı

  • Krem peyniri ve whip creami derince bir kaseye alıp birlikte çırpın. Krem şanti kullanacaksanız paketin üzerindeki tarife göre krem şantinizi hazırlayıp peynirle birlikte karıştırın.
  • 1 su bardağı ılık suda kahveyi çözdürün şekeri de katıp karıştırın, hazırladığınız peynirli karışıma iki, üç yemek kaşığı dökün ve çırpmaya devam edin.
Pudra şekerini de katıp son bir kez karıştırdıkdan sonra servis yapacağınız kaseleri hazırlayın.


Peynirli karışımdan servis tabağının tabanını saracak kadar ilave edip düzleştirin.

Kedi dili bisküvilerimizi hazırladığımız kahveli sulu karışımımıza daldırıp çıkartalım. Bu aşamada hızlı olmanızı tavsiye ederim, bisküvileri suda ıslansın diye çok bekletmeyin. Bisküviler suyu sünger gibi çekerlerse tadları kötü olabilir. Servis edeceğiniz tabakların boyutları küçük ise ıslatmadan önce bisküvileri ikiye kırıp öyle ıslatın. Islandıkdan sonra bölmek pek kolay olmayabilir.
Islanan bisküvilerin krem peynirin üzerine dizelim.

Bisküvilerin üzerini peynirli krema ile kaplayalım.


Üzerlerine kakao serpip servis edeceğimiz zamana kadar buzdolabında saklayalım.


Tek kişilik kaplarla servis etmek istemeziseniz borcamda da aynı işlemi uygulayarak dilim dilim servis edebilirsiniz. En yakın zamanda dilimlenmiş şeklini de eklemeyi düşünüyorum.

Şimdiden afiyet olsun

17 yorum:

  1. pratik tarifler kismina bir tarif daha eklenmis, yasasin.ozellikle sicak havalarda cok iyi gider bu tatli. bir de bu lady fingers tepsiye konuncada cok guzel oluyor pasta havasi veriyor tatlilara. boyle de ayri guzel tabi. ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Elifcim herzamanki gibi cok hizlisin masallah :)
    Dusuncelerine katiliyorum, tarifi begenmene de sevindim, sanirim sana hic yapmadim bu tariften :) neyse sen bigun yapar beni de cagirirsin bende tutturabilmismisin diye notlandiririm :D

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlı kharika görünüyor . ben de yakın zamanda yapmıştık severek yedik. yalnız krem peynir dediğiniz acaba labne mi? malum ikisinin tadı burada oldukça farklı da belki sizin orda değişik olabilir Amerika'da bilemiyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim Hilalcim guzel dusuncelerin icin,
    Krem peyniri derken labneyi kasdetmistim, TR'den uzak kalinca krem peynirlerinin hepsinin ayni oldugunu dusunmusum bir an, onu duzelteyim hemen, soyledigin gibi her ikisinin tadi da farkli oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. sonunda bekledigim tarif arkadasim saolasin. valla okurken bile agzim sulandi. sende yemistim kesinlikle tavsiye ediyorum okuyuculara. en kisa zamanda yapicam. ellerine saglik tekrar...

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim Aysecim, gec oldu biraz ama sonunda ekleyebildim :) Begenmene sevindim, yaptiginda beni de cagirir misin :))

    YanıtlaSil
  7. ben borcamda yapıyordum bu şekilde de denerim.güzel olacağına eminim.denedikten sonra yorumumu yaparım :)

    YanıtlaSil
  8. Borcamda hatta kek kalibinda bile yapilabilir, ben kisiye ozel tek kisilik kaselerde olsun istedim :)sende denedikden sonra yorumunu paylasirsin artik, nasil olmus merakimi gidermis olursun ;)

    YanıtlaSil
  9. oo bu mukemmel tramisu tarifin..bayiliyorum buna...senden almistim bunun tarifini ve her hafta mutlaka yapiyordum ilk zamanlar...cok severek yedigimiz tatlilardan biri kesinlikle tavsiye ediyorum...

    YanıtlaSil
  10. Tubacim, o kadar guzel guzel yapiyorsunda bizi cagirmiyorsun demek askolsun yani sana :)
    tarifi begendiginde sevindim canim

    YanıtlaSil
  11. En sIk yaptigim tatli cok ugrastirmadigi icin ben muhallebi yapip whipping ekliyorum, ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  12. New York'dan, muhallebili de eminim ki cok guzeldir, daha pratik ve zamandan tasarruf etmek istemedigim zamanlarda birde muhallebilisini deniyim bakiyim nasil olacak :))
    Benimkisinin icinde whipping ve peynir olmasina ragmen gercektende cok hafif oluyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. nurdancim ben bu tarifi gecen hafta buyuk borcamda denedim cok guzel oldu gercekten fakat biraz kivami sulu oldu neden olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
  14. Canim benim ya lady fingerlari cok islatmis olabilirsin, veya krem santi, krem peynir karisiminin icine kahveli sudan cok koymus olabilirsin, ama birinci ihtimal daha agirlik basiyor, tecrubeyle sabit benimde bi kere senin dedigin sekilde olmustu, sonraki yaptiklarimdan bu ince ayrintiya dikkat ettim, birsonraki sefere lady fingerleri daha az islatmayi dene, onlarin suyuyla kremasi da sulaniyor cunku,
    Umarim aydinlatici olmustur verdigim bilgiler.

    YanıtlaSil
  15. şükriye eminseroğlu29 Mart 2010 11:07

    enfes gözüküyor.
    ablanın yaptığını yedim.çok beğendim,ama o dikdörtgen borcamda yapmıştı.bir dahaki sefere senin tarifi yapacağız inşallah.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Eminim ki ablamin yaptigi da cok guzel olmustur :) Afiyet olsun, gerci ikisi arasinda pek bir fark yok ama biri kisiye ozel oldugundan daha bi $IK duruyor :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Philadelphia krem peyniri nereden alıyorsunuz. Online gourmet Shop'ta buldum ama 200 gr'lık 1 paketi 24 TL!!!

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers