4 Mayıs 2010 Salı

Çikolatalı Frambuazlı Pasta

 4 Mayıs Sevgili eşimin doğum günü, ona özel birşeyler yapmak için günler öncesinden nasıl bir pasta yapabilirimin telaşı içerisine girdim, hernekadar kendisi daha kolay ve basit pastaları beğense de ben kendimi aşan bir pasta yapmayı yeğledim, şükür sonuç istediğim gibi oldu, birde tattık mı puanlama işlemi tamamlanmış olacak, yapım aşamaları biraz zaman alan, zahmetli  bir pasta oldu, bunun yanında kalori değerini de biraz abarttım gibi hissediyorum, herşeye rağmen eşimin beğeneceğini ümit ederek sizlerinde beğenisine sunuyorum, bu vesile ile de biricik eşimin doğum gününü kutluyorum, birlikte kutlayacağımız nice senelere canım...
Pastamızın pandispanyası daha önceden Nuray ablanın yapmış olduğu çikolatalı pasta tarifiyle aynı, pandispanya tarifini burdan okuyabilirsiniz.


Ganaj Malzemeleri
  • 100 gr bitter küvertür çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 200 gr çiğ krema veya heavy cream
Süsleme Malzemeleri
  • Dondurulmuş frambuaz
  • Damla çikolata
  • Ceviz (Kırılmış)
  • Pandispanyayı ıslatmak için hazelnutlı kahve kreması veya süt
  • 3 Poşet kakaolu krem şanti (Eğer daha az katlı bir pasta yapacaksanız 2 poşet krem şanti de yeterli)
  • Krem şanti için 1,5 bardak soğuk süt
Yapılışı


Öncelikle çiğ kremayı küçük bir kapta kaynatıp, kaynayan kremanın içine çikolataları atıp eritin.


 Çikolata sos kıvamını alınca ocağımızın altını kapatıp soğuması için 5-10 dakika bekliyoruz. Soğuduktan sonra cam bir kaseye alıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.
 Bu arada pandispanyamızı istediğimiz kadar kata bölüyoruz. Ben ince katlar olmasını istediğim için 5 kata böldüm.
 Çikolatalı çiğ krema sosumuzu cam bir kaba alıp mikserle çırpalım.
 Ganajımız giderek koyulaşacak, krema kıvamına geldiğinde buzdolabında soğuması için tekrar bekletiyoruz.
 Kelepçeli kek kalıbının içine pandispanya katlarından birini yerleştirelim. Üzerini ıslatacak kadar kahve kremamizdan gezdirelim.
 Krem şantimizi pandispanyanın üzerine sürüp damla çikolatalarimizi serpelim.
 İkinci katı bu katın üzerine yerleştirip pandispanyımızı tekrar ıslatalım.
 Pandispanya katının üzerine krem şantimizi damla çikolatamızı ve frambuazı serpiştirelim.
 Üçüncü katı da ikinci katın üzerine yerleştirdikten sonra pandispanyamızı tekrar ıslatıp krem şantimizi sürelim. Krem şantinin üzerine damla çikolatamızı ve kırılmış cevizimizi serpelim ve dördüncü katımızı üzerine yerleştirelim. Yine pandispanyımızı ıslatıp krem şanti sürdükten sonra damla çikolatalarla birlikte frambuazlarımızı üzerine serpelim. En üst katımızı da üzerine yerleştirdikten sonra pandispanyanın üzerini ıslatalım.
 Kelepçeli kalıpla birlikte buzdolabında en az 2-3 saat tercihen bir gece buzdolabında bekletelim.
 Buzdolabından çıkan pastamızın üzerine hazırladıgımız ganajı dökelim. Eğer ganaj çok koyu bir kıvamdaysa mikrodalgada melt ayarında 1 dakika ısıtalım.
Benmari usulü erittiğimiz çikolataları pastacı şırıngasına alıp,
 ince uçlu aparatımızla yağlı kağıt üzerine "Doğum Günün Kutlu Olsun" yazalım :) Yağlı kağıdı ters çevrilmiş tepsi üzerine bantla yapıştıralım ki kaymasın. Çikolataların donması için buzdolabına kaldırın.
 Kafesleri oluşturmak içinse kek kalbımızı yağlı kağıt üzerine yerleştirip daire şeklini çizelim. Yağlı kağıt üzerine boyuna ve enine çizgiler oluşturup kafesimizi oluşturalım. (Yağlı kağıdı tepsiye bantlamayı unutmuyoruz) donması için buzdolabında yarım saat kadar bekletiyoruz.


Pastamızı buzdolabından çıkartıp, kenarlarını çatalla şekil verelim ve hazırladığımız çikolatadan yazılı harfleri pastanın kenarlarına yapıştırıp süsleyelim. Kafesimizi de pastanın üzerine yerleştirip frambuazları kenarlarına yerleştirip süsleyelim.

Yiyecek olanlara şimdiden afiyet olsun, canım eşimin doğum günü birkez daha kutlu olsun :)
Simit tarifi ise çok yakında...

42 yorum:

  1. nurdaaaaan, cok guzel gorunuyor.bak o esine soyle cok sansli bir adam.kadir gecesimi dogmus yoksa:) ya napsam bi bahane bulup yarin sanami ugrasam, ne zmandir kitabini geri vermek istiyordum zaten:) cikolata ve frambuaz, pastada en sevdigim ikili. usenmemis, harfleri donrurup yapistirmissin bide. tebrik ediyorum seni. 5 yildiz.

    YanıtlaSil
  2. Nurdancim ya supeeer gozukuyor valla. Cok severim frambuazi pastada. Ellerine saglik eminim cok leziz olmustur. Size afiyet olsun canim :)

    YanıtlaSil
  3. Hem de 5 kat...harika gözüküyor.
    dondurarak yaptığın harfler ve şekiller gerçekten büyüleyici olmuş.
    taha da çok beğendi(en kısa zamanda benden istiyor)

    Biz de Ahmet abinin doğum gününü kutlarız,Allah'tan hayırlı,mutlu,sağlıklı ömürler vermesini dileriz.

    Afiyet olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
  4. şükriye eminseroğlu4 Mayıs 2010 05:48

    ellerine sağlık.çok beğendim.
    bu pasta yeme de yanında yat olmuş :)

    daha nice mutlu yıllar geçirirsiniz inşallah...
    sağlıklı güzel günler sizinle olsun.

    YanıtlaSil
  5. Nurdan'cim ellerine saglik. Esinin de yasgunu kutlarim. Nice guzel yillara birlikte ermeniz dilegi ile. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nurdancigim, cok zahmetli bir pasta yapmissin, sabrindan dolayi tebrikler.5 kat hemde sekilleri onceden dondurup yapma isi acaip zor benim icin. Csnim ellerine saglik.

    Sukran

    YanıtlaSil
  7. Nurdanciiim,

    Senin sayende bende esimin Gecmis olan dogum gununu bir kez daha kutlayacagim:))))) Ellerine sagliiiik yaaa mukemmel gorunuyor, yine agzimi sulandirdin:(((((. Isten izin alip bu pastayi yapmayi bile dusunmedim degil bugun:)))) Ellerine saglik. Iyi kutlamalar:))

    YanıtlaSil
  8. pasta çok guzel gorunuyor!!!!pastahane pastaları yanında hiç.Daha nice guzel gunlerde coook uzun yıllar çocuklarınızla kutlamanız niyazıyla ikinizide opuyorum......(hayal ediyorum birgun gerçek olur 1 2 3 4...... cocuklar ,etrafında dogum gunu babamızın diye seferber olmuşlar....sana nasıl yardım edeceklerini bilemiyen ,oradan oraya kosup ,kendi kucuk dunyalarıyla ......mutlu ve huzurlu bir aile...)

    YanıtlaSil
  9. yavrum sen kendini de asmissin biz seni takip edenler olarak sadece bu pastaya bakip yorum yazabilirz deneyipte yapan olursa bravo diyorum:))Valla harika gozukuyo sabah sabah agzimizin suyu akti yahu, ellerine saglik cnm supersin sen bu blogu niye ben ordan ciktiktan sonra yaptin hala kiziyorum sana :)))

    YanıtlaSil
  10. Nurdancim, yine super olmus. Esinin de dogum gunu kutlu olsun. Uygun zamanda ben de denemek istiyorum...

    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  11. aayyy,kiz nurdan dokturmusun yaaa...
    frambuaz yerine bogurtlen diyelim dimi ama.
    nasil usenmedin o kadar masallah. eeee,ask buna denir.:)
    hele o pandispanya ne de duzgun tabaka tabaka....
    bana uzun uzun seyretmek dusuyo. ELLERINE SAGLIK...
    esra afacan

    YanıtlaSil
  12. Nurdan'cigim Meryemin dedigi gibi biz anca yorum yazsak iyi, bir an aklimdan gecirdim yarin da benim esimin dogum gunu 5 mayis bende yapayim diye amma velakin pastanin resimlerini ve yorumlari okyunca vazgectim. daha kolay ve lezzetli olani yok mu bu pastanin:)

    YanıtlaSil
  13. Ah canlarim benim herkes nasilda dokturmus simdi teker teker cevaplamaya geldi sira :)

    Elifcim 5 yildizin icin tesekkur ederim canim, soylediklerini esime aynen iletecegim hatta kendisine okutacagim, ne kadar sansli oldugunu anlasin degil mi? yarin gel tabi beklerim de pasta o zamana kadar kalir mi bilemiyorum :))

    Tugbacim tesekkur ederim guzel dusuncelerin icin, bende ilk defa yapiyorum frambuazli pastayi, bakalim aksam gorecegiz tadi nasilmis, tutturabilmismiyim :)

    Ablacim,
    Benim yaptigim pandispanyalar arasinda 5 kata ayrilan bu oldu, benim icinde bir ilk yani :)
    Tesekkurler guzel dusuncelerin icin, Ahmet'e iletecegim, Tahacagima ben TRye geldigimde yaparim neli istiyorsa,

    Annecim,
    Begenmene sevindim, bakalim goruntu kadar tadi da guzel olmus mu? Dualarin icin aminn diyorumm

    Betul ablacim guzel yorumun ve dileklerin icin tesekkur ederim

    Sukrancim,
    Aslinda gorundugu kadar zor degil sadece biraz zamanini aliyor, bence en kolay kismi cikolatayla sekil vermek, inan bana sende yaptiginda anlayacaksin :)

    Sehnazcim,
    guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim canim, eminim ki sende esine bundan daha guzellerini yaparsin

    Zehra Annecim,
    Guzel dusunceleriniz icin tesekkur ederim, insallah hep birlikte kutlayacagimiz zamanlarda olur insallah

    Meryem ablacim,
    sen gel hele ben sana istediginden yaparim soz
    belki sen gelene kadar kendimi daha bi gelistiririm ne dersin :)

    Fatmacim,
    Tesekkur ederim canim guzel dusuncelerin icin,
    Dogum gunu kutlama mesajin icinde tesekkur ederim

    Esracim,
    sen bogurtlenli pastayi cok sevdigin icin mi oyle yazdin, bunlar halis mulis frambuaz be yahu :))guzel dusuncelerin icinse ayrica bir tesekkur edim :)

    zehra ablacim,
    Senin esinle benim esim arasinda birgun fark oldugunu bilmiyordum, simdi senin 2 cocukla zor tabi bu pastayi yapman, sitedeki digeri pasta tariflerine goz atmani tavsiye ederim :))
    optum cok

    YanıtlaSil
  14. evet nurdancim, bogurtleni coook severim. bilmiyodum frambuazin bogurtlen olmadigini.ben de diyorum bu amerikanin bogurtlenleri ne eksi diye.:) peki bu frambuaz'in turkce karsiligi ne?
    bu arada, yasasin boga burclari.:)
    esra afacan

    YanıtlaSil
  15. selam nurdan hanim sizi begeniyle takip ediyorum. gecen gun oglumla sitenizdeki yeni tariflerinize bakarken sokak simiti tarifini gorduk sabirsizlikla tarifinizi bekliyorum oglum hergun soruyor anne simit ne zaman yapacaksin diye biliyorsunuz gurbette bir simit bile bu kadar araniyor:) simdiden ellerinize saglik....

    YanıtlaSil
  16. Esracim,
    Soyledigin gibi bogurtlen cok eksi oluyor, ustelik rengide koyu oluyor, frambuazin turkcesi ahududu oluyormus, zaten ingilizcesi de frambuaz degil raspberry,

    Sevgili adsiz,
    Simit tarifini en yakin zamanda yayinlayacagim insallah,
    Blogumu begenmenize sevindim, daha onceden de takip ettiginizi dile getirmistiniz, merak ettim hangi eyaletten takip ediyorsunuz beni?

    YanıtlaSil
  17. slm nurdan hanim ben sizi italya dan takip ediyorum... selamalar

    YanıtlaSil
  18. Allah im, Allah`im muthis oLmus Nurdan`cim..Yalniz ben bu muhtesem tadi tadan biri oLarak bu yorumu yaziyorum...o koca diLimi tek basima yedim :))) inaniLmaz degiL mi? harika oLmus canim...goruntunun kat kat ustu bir lezzet..! masaAllah, boyLe guzel tarifLeri bekliyoruz surekLi...Ellerine sagLik...
    Remziye Ay...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Adsiz,
    Italyadan sitemi ziyaret eden biri oldugunu biliyordum, o kisinin siz oldugunu bilmiyordum ama, sayenizde ogrenmis oldum, Atlanta'dan selamlar :)

    Remziyecim,
    Guzel yorumun ve de dusuncelerin icin tesekur ederim, pastayi begenmene sevindim,
    Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. yaaa bakmicam iste sitene. sen hep baskalarini besliyorsun. hani bana? tam sevdigim ve yenilmemesi gerektigi gibi, cikolata dolu bir lezzet olmusa benziyor. e yiyenlere afiyet olsun ne diyelim. bu kadar zahmeti cekip bana yapacak degildin zaten bu pastayi :) daha 3 gundur burdayim. hem zaten dogum gunumu bile bilmiyon :(

    bu arada keki hakikaten ne duzgun kesmissin. bicak mi kullaniyon, ip mi? orjinal tariftekindan sanki daha guzel olmusa benziyor :P ne derinlikte bir kapta pisiriyon da 5 kat cikacak kadar kalin oluyor? pastanin son hali o kadar katla birlikta yaklasik kac santim oldu? (saka yapmiyom bak, gercek bi soru bu) bi de servis yaparken zor oldu mu? yikilma filan var mi yani :D

    harfler de cok şik olmus. ayrica bahsedilmeyi hakediyorlar. senin el yazin Allah bilir bu kadar guzel degildir kagit ustunde! hihi...

    ya su frambuaz olayina da laf etmeden duramicam. benim de kafam bu konuda cook karisikti. raspberry ve ahududunu biliyordum amma bu frambuaz da nerden geliyordu hic anlamamistim. meger fransizcaymis kaynagi. cok sasirdim(!) bak bu sozlukte kelimenin yanindaki hoparlor isaretine tiklayinca nasil telaffuz ediliyormus dinleyebiliyon. ayyyni bizim gibi soyluyor kadin!
    http://www.merriam-webster.com/dictionary/framboise

    ay duyar gibiyim ne dedigini: deli!
    digerlerini de: ya yok mu senin isin gucun? Allah Allaaah...

    opuldun, keep up the good work!

    not: onceki yorumum da bunun aynisiydi mekar etme. ne yazmis da silmis deme diye soyluyorum. yazi hatalarini filan duzeltiyim demistim. kasitli yapmis olduklarimin haricindeki hatalari gormeye gelemiyorum da. OCD'm var herhalde:)

    YanıtlaSil
  22. Eminecim,
    Masallah ne kadar da uzun yazmissin sen oyle, walla en uzun yorum yapan odulu verseydim herhalde suphesiz ki bu odule layik olurdun :))
    Bu pastayi yemek bi kisiye nasip oldu, oda sagolsun guzel yorum birakmis, bunun disinda pastayi yemek isteyen coktu ama malum guzel olunca kalmadi :))
    DOgum gunu dogum gunu diyorsun, peki sen biliyor musun benim dogum gunum ne zaman hih?? :) Eski enerjim kalmadi be Emine, eskiden olsa yapardim da simdi kendime yemegi bile zor yapar oldum :))gec geldin Atlanta'ya zamaninda gelseydin sende :P
    Keki ekmek bicagi ile kestim canim, bunun disinda enli bir bicagin varsa onunla da kesebilirsin, bunun disinda ozel kesme apartlari oluyor onlarla veya iple de kesebilirsin, ama ipi ben pek beceremiyorum, yantir yuntur oluyor :))
    Normal kelepceli kek kalibinda pisirdim, benimde bu zamana kadar yaptigim kekler arasinda 5 kata kesebildigim tek pasta, genelde 3 veya 4 e bolebiliyordum, bu da bir ilk oldu benim icin :)pastanin son hali kac cm olcmedim, herhalde bi karis olmustur ne bilim boyle soru gelecegini, bilseydim daha oncesinden olcerdim :D Servis yaparken hic zor olmadi, yikilmadi, dimdik ayakta idi :)
    Fransizcadan dilimize bircok kelimenin girdigi gibi frambuaz kelimesinin de girmis olmasina hic sasirmadim, genelde dondurmacilarda frambuazli derler, ahududulu demezler, benimde herhalde ordan aklimda kalmis olacak ki frambuaz yazdim, nerden bileyim bu kadar sansasyon yaratacagini :D bu arada azmine hayranim, usenmemis arastirmissin, arastirmaci gazeteci seni, bide link vermis :)) ilahi sen cok yasa...
    Icimden gecenleri okumussun inan bi alt satiri okudugumda beni tanimis olmandan mutlu oldum guldum (deli kismina)
    Onceki yorum bana mail olarak geldi, ikisi arasindaki farkliliklari simdi check edicem :) bunu silip eskisini yayinlayip seni cumle aleme rezil edecem haberin olsun :)) bana yazilan butun yorumlar maille geliyor canim, o yuzden meraklanmiyorum kim ne yazmis neyi silmis diye :)
    Uzun yorumun icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  23. Lütfiye ışık8 Mayıs 2010 12:42

    Nurdancığım daha önceki tariflerin gibi pastan da
    süper güzel pandispanyanda çok kabarmış ellerine sağlık kızm

    YanıtlaSil
  24. Tesekkur ederim Lutfiye teyzecim,
    Begenmis olmana sevindim :))

    YanıtlaSil
  25. Nurdancim,
    Bu patayi tatma sansina eren biri olarak sunu soylemeliyim, HArika bir pasta idi..Her seyi, cukolatasi, meyvesi her seyi kivaminda idi..Ellerine saglik...

    Rumeysa..

    YanıtlaSil
  26. Rumeysacim,
    Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim, walla hem esine hem de sana tatmak nasip oldu bu pasta, ne diyim ailecek cok sanslisiniz :))Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  27. sorularima ilgisiz kalmayip cevap verdigin icin cok tesekkur ederim. ancak bugun okuyabildim. ama bak sabahin 4'u 5'i demiyor yorumumu yaziyorum. tez yazmaktan daha da keyifli hem bu :) bloguna neden daha sık ugramadigim belli biliyon...

    bu arada o kadar dırdır edince bana da yeme sansi verip agzimi kapattigin icin de tesekkur ederim :) aslinda itiraf etmem gerekirse ben "frambuaz"li pastalari pek sevmem amma... bu superdi. sozlüğümde "frambuaz"li pastanın tanımını değiştirdin. yaptigin her iki versiyonu da sevdim. zahmet olmazsa bir kac satirda sonraki denemelerinde yaptigin degisiklikleri de tarifin altina not olarak yazar misin? pasta gittikce hafifliyor! :)

    YanıtlaSil
  28. ha bir de nacizane bir onerim olacakti kabul edersen....
    uzerine koydugun cikolata susunu dolapta DUZ bir zeminde dondurdugun icin pastanin ustune koyunca tam olarak oturmadigini fark ettim. tam olarak otursun istersen pastanin uzerine yerlestirdikten sonra sac kurutma makinesinin sicak ayarinda bir kac saniye (~30 sn mesela) isitip yumusatabilirsin. tamamen erimesine izin verme tabii ki de :) sonra nasilsa tekrar dolapta bekliyor, tekrar donar. bu arada isitma olayi gerceklesirken tabii ki de etrafa ucacak kakaoyu sonradan dokmen tavsiye edilir, ortalik batarsa ben sorumluluk kabul etmem :)

    gecen gunku resim cercevesi ve ayna konusundaki onerilerimden sonra bu onerim daha bir anlamli olmustur herhalde :)

    demek yorumlar emailine geliyor ha! bunu soyledigin cok iyi oldu. sildigim yorumumu okudun yani. bak utandim simdi :P

    sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Eminecigim,
    Sorularina hic ilgisiz kalir miyim ben yahu, rica ederim ne demek ne demek :)inan o kadar uzun yorumlar yazmissin ki, yorumlari yazdigin gun okumus olmama ragmen bi turlu firsat bulup uzun yorumlarina uzun cevaplar yazamadim kusura bakma, simdi tum enerjimle karsindayim :P
    canim ne dirdiri askolsun, nasibin varmis, yeme firsatin olmus oyle diyelim istersen ya da cok icten dua etmissin, iki kere yemek nasip olmus oyle diyelim istersen :)
    frambuazli pastalari sevmedigin halde benim pastama super demen beni gururlandi tesekkur ederim. Haklisin aslinda her iki hafifletilmis versiyonu da yazmak gerekiyor degil mi?
    onerilerine gelince, pastanin uzerindeki susun ozelligi zaten pastadan ayri bir parca olmasi, yani gayri ihtiyari yaptigim da tutturdugum aa boyle guzel oldu dedigim birsey degil, senin dahiyanece fikrine saygim sonsuz, ama soyledigin sekilde yapmis olsaydim ben cikolatayi ertiggimde siringaylayagli kagit uzerine sekil vermeden, direk pasta ustune sekil verip dondurururdum, senin soylediginle ayni kapiya cikiyor aslinda, ama senin soyledigin biraz daha zahmetli ve messy bir islem oluyor :) ama yine de sagol dusunup o kadar kafa yormussun ugrasip o kadar yazmissin tesekkur ederim
    yorumlarinin ve dahiyanece fikirlerini herzaman bekliyorum
    selamlar

    YanıtlaSil
  30. hakkaten ya. ben de kendimi zeki saniyom :P niye once dondurup sonra eritesin ki. gecenin bi vakti kafam hic calismiyormus herhalde haha :D ay ne biliyim. benim babam pasta susu yaparken hafif yuvarlak bir zemin uzerinde dondururdu. dantel gibi isledigi o susleri pastanin ALT tarafina yapistirip sarkitirdi. cok zarif, cok muthis oluyordu. seninkisini de cok begendim. ama dedim ya bende OCD var pastadan ayri durmasina taktim ben. resim cercevelerini de hep duvara yapistiririm zaten :D
    bayadir yemedim. e ne zaman cagiriyon? saka saka. aman cagirma beni, ders calismam lazim. hem de coook :(

    YanıtlaSil
  31. ya gene aklima bi sey geldi. bu da sacma olabilir tabii vaktin ilerledigini dusunecek olursak :) karadenizliler icin soylenen bir soz vardir ya dogru galiba :D
    oneriye gelince: keki kesmeden once buzlukta yarim saat kadar bekletirsen fazla kirinti olmuyor ve daha rahat kesiliyormus.
    operim

    YanıtlaSil
  32. Eminecim,
    Sen benim icin hala cok zekisin, bu kadar basit seyler icin zekani kucumseme :)muhtemelen sicaklarin ve tezinin bayginligi sonucunca iyice dusunmeden yazdigin birsey olduguna inaniyorum ben :))
    Babanin yontemini tezin bittiginde bana uygulamali olarak anlatir bende kafamda daha iyi canlandirdigim icin birsonraki pasta susu deneyimimi senin bahsettigin sekilde sekillendiririm insallah :)sende OCD var bende DEHB var :)walla bu pastayi bende en son senle birlikte yedim, istersen tezin bitince sen benim blogdan uygulamali olarak yap cagir beni, sonrasinda notlandirma yapalim, benimkine benzemis mi benzememis mi diye :) ne dersin, hem yemiste oluruz :))
    Bu arada Karadenizliler icin soylenen sozu bilmiyorum, bi ara soylersen bende ogrenmis olurum :))Oneri icin tesekkurler, buzlugumda pastayi yerlestirecek kadar yerim oldugunda tavsiyeni goz onunde bulunduracagim insallah
    bende operim selamlar

    YanıtlaSil
  33. Nurdannnn ben bu pastayi yeni gordum, cok asamali ama harika gorunuyor...zannediyorum benzerini denemeye calisicam bir ara ins. aynisini cok zor:) Malzemelerini bile toplayamam herhalde:) Gece vakti nasilda canim cekti..Buarada frambuazlar sutlusunede yakisir mi sence? Denemekte yarar var dimi, optum...

    YanıtlaSil
  34. Pastanin cazibesinden yorumlarim bile cift cift gitmis:)))

    YanıtlaSil
  35. Ve nihayet bugun kakaolu degil fakat beyaz kremalisini denedim pastanin, seninkinin aynisi olmasada farkli bir pasta cikti ortaya,tadini bilmiyorum beraber tadariz artik :))))

    YanıtlaSil
  36. Aaaaaa Nuray abla askolsun yani, bu tarifi yeni kesfetmene cok sasirdim, zira pastayi bloga koydugumda yer yerinden oynamisti :)) neyse gecte olsa kesfetmen sevindirici,
    Dun aksam yedigimiz pasta bir harikaydi bende insallah en yakin zamanda beyaz cikolatali versiyonunu deneyip bloguma koyacagim, beyaz cikolata ve frambuaz apayri bir lezzet birlesimi olmus, tek kelimeyle MUKEMMELDI, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  37. nurdancigim,inan bende uzun bir aradan sonra yeni yeni bloguna giriyorum,iki gundur inceliyorum,ne guzel seyler yapmissin...

    hele bu pasta cok zahmetli ama cok harika gozukuyor.cok maharetlisin bunu evine ilk geldigim gun anlamistim.vermistim notunu...

    valla esin coook sansli...hem guzelsin,hem beceriklisin hem de hala bu kadar guzel sey yapmana ragmen fistik gibisin,inceciksin...hamileykende kilo almamistin.maasallah,tu tu tuuuuuu...bebekten sonra gormek nasip olmadi ama bence daha da guzellesmissindir...

    valla ne diyeyim.ne yapsan mukemmel,hem goruntusu hem tadi...

    oyle bir askla yapiyorsunki,tariflerini verirken ki ince ince dusunup,foto cekmende bunun bir kaniti...elinin lezzeti,yeemk yapma askinla birlesince cok guzel tad ve goruntuler evini,evinden de siteni kapliyor fistikcigim...

    esine muhabbetin de ne guzel maasallah.ALlah bozmasin...suanda herkese ornek oldugunun da farkindasindir degil mi?cok guzel bir insansin...

    uzun lafin kisasi...

    ne harika bir pasta yapmissin...

    nuray da sen gibi coook becerikli atlanta hatunlarindan...oda beyaz cikolatali versiyonunu yapmis.kesin oda mukammeldir...onunda herseyi cok guzel oluyor...ondaki tarifleride bloguna bekliyoruz...

    yavas yavas inceliyorum butun emeklerini...

    coook opuyorum seni,deryaablan

    YanıtlaSil
  38. arife tarif gerek12 Ekim 2011 18:30

    Derya ablacigim,
    Her zamanki gibi cok hossun canim benim, gorende seni parayla tutup yorum yazdirdigimi zannedecek :))
    harika seyler yazmissin ama bence bircogu senin guzel gormenden kaynaklaniyor,
    seni cok seviyorum, harika pozitif bir insansin,
    opuyorum cok,
    selamlar

    YanıtlaSil
  39. birazdan cesaret edip denemeyi dusundugum pasta. kesin ben de eksik malzeme vardir ama oldugu kadariyla uydurayim bi bakalim. yiyenler severse detaylari paylasirim. tekrar eline saglik.
    ha bu arada soylemeden edemiyecegim..
    daha once karsilikli yazdigimiz yorumlari okudum da bi dolu huzunlendim :(

    YanıtlaSil
  40. heavy cream yerine kullanabilecegimiz birsey var mi?

    YanıtlaSil
  41. Çok beceriklisiniz!!!maşallah...

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers