18 Temmuz 2011 Pazartesi

ILK DOGUM GUNU PASTASI VE IYI KI DOGDUN AKIF KEREM :)



Sevgili blogum,



Biliyorum senden ayrilali uzunca bir sure oldu, ama sen de biliyorsun ki bu sure icerisinde ailemize dunya tatlisi biri katildi, onunla vakit oyle guzel, oyle hizli gecti ki, sana ayiracak zaman bulamadim.



Biliyorum oglum dunyaya geldikten sonra seni ikinci plana attim, senden cok oglumla gecirdim vakitlerimi, biliyorum ki onun bir gulusunu bile gorememek seninle gecirecegim vakitden cok daha onemliydi, degerliydi benim icin bu yuzden ayri kaldigim her bir gun icin bile pismanlik duyamadim, aklima geldin sana yazilan yorumlar sayesinde, ama yine de  kefe'nin agir basan tarafi hep oglumdu, napalim kismet diyeceksin sevgili blogum, ama bak sana bir surpriz yaptim, oglumun ilk dogum gunu pastasini hemen zamaninda post ettim, sirf sen darilma, senin de gonlun olsun istedim, baristik degil mi?



Hadi gel birlike kutlayalim oglumun ilk dogum gununu, ve dogum gunu vesilesiyle de YENIDEN MERHABA demis olalim olur mu  :))



Nasil yaptik?



Pandiyspanya yapimini buradakinisuradakini  veya oradakini uygularak yapabilirsiniz, tepsimin buyuklugu resimdeki kekimin buyuklugundeydi, biliyorum cok yardimci oldum, soz en yakin zamanda olcup, bicip ne kadar oldugunu yazacagim, biz iki pandispanya karisimi olcusunden yaptik,



Daha onceden yapmis oldugum cikolatali frambuazli pastada yapmis oldugum ganaj olculerinin aynisini kullandim, buradan bakabilirsiniz.



Gelelim carcabucak anlatmaya



Pastamizi servis yapacagimiz tepsinin uzerine aldim, almadan oncede tepsiyi aleminyum folyo ile kapladim



Pandispanyayi resimdeki gibi uc parcaya boldum.



Pandispanyanin kenarlari duzgun olsun diye bicakla yuvarlak olan kisimlari duzgunce kestim.


Sonraki asamada pandispanyanin ucuncu parcasini 1 seklinin burun kismini yapmak icin resimdeki gibi kestim.
Kestigim parcayi resimdeki gibi hizaladim, fazla gelen kisimlari tirasladim.
Simdi sira 1 sekli verdigimiz pastayi katlarina ayirmaya, parcali bir kek olmasi sebebiyle sadece iki kat yapsak daha guzel olacagini dusunup sadece ortadan ikiye kestim.
Ortadan ikiye kat seklinde kestigim pandispanya katlarini benim favori kahve kremam findik aromalimla tat verdim.
Resimde gordugunuz cool whip creamle pandispanya parcalarinin uzerine surdum.
Cikolatali pastalarimin favori meyvesi raspberryi (ahududuyu) cool whipin uzerine serpistirdim, yine raspberrye cok yakisan cikolata parcaciklarini unutmadim, irili ufakli nasil arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.
Sira geldi pandispanya parcalarini, raspberrylerin uzerini kapatmaya.
Resimde goruldugu gibi pastamiz bitmek uzere.
Butun pandispanya parcalarini raspberrylerin uzerini kapattiktan sonra yine cool whiple pastamizi sivayarak son halini vermeye basladim bile.
Butun parcalar hazir, uzerleri cool whiple sivandi, sirada ne var?
Tabiki hazirladigimiz num num num ganajimizi pastamizla bulusturmaya,
Ganaji pastanin uzerine genis yuzlu bir bicakla guzelce surdukten sonra, whip creamle istediginiz sekilde susleyip pastanizi sonlandirabilirsiniz.
Iste oglumun ilk dogum gunu pastasti tamamlandi, bakmayin bu kadar kolay anlattigima, merakli bir cift goz bacagima yapisip tezgahta neler olup bittigini anlamakla mesguldu, tezgaha oturdugunda ise pastanin tadina herkesden once bakmak istercesine yapmis oldugu hamleleri iskalatmakla ugrastim bir sure, gunler oncesinde hazirlamis olsamda bu zamana kadar yedigim en guzeli, en pastane tadinda olaniydi,



Sizce de oyle mi?? :)
Bu acemice yapilmis gibi gorunen pasta, yukaridaki 1 numarayi hazirlamakta harcadigim zamani, asagidakinden caldigim zamanin ispati olsun diye koyuyorum, yazik onun boynu bukuk kaldi ama tadi en az ustteki kadar guzeldi :) en azindan yiyenler oyle dedi :))



Canim yavrumm iyi ki dogdun, ve iyi ki bizim oglumuzsun, Rabbim seninle birlitke kutlayacagimiz nice dogum gunlerini nasip etsin bize, saglik, sihhat, basari, hep seninle olsun annecigim, seni cook seviyorum melegim...



Bu minyatur 1 numarali pasta da oglumun :) insallah bugun bakacak bakalim tadina, bilmiyorum begenecek mi? El, goz, parmak, avuc heryeri yiyecek sanirim, tabi ki kiyafetlerini de unutmamak lazim :)


Bu minyatur 1 numarayi da yukaridaki buyuk 1 numaradan kalan kucuk kare parcayla yaptim, asamalari ayni oldugu icin tekrar resimlemeye gerek duymadim.


1 numarali pasta yapiminda bana yardimci olan Atlanta'nin kesfedilmemis pasta ustasi Emine'ye cok ama cook tesekkur ediyorum. Iyi ki oglunun dogum gunune gitmisim, yoksa nerden haberim olacakti oyle bir gizli yetenekten :) ogluna hem trenli hemde 4 seklinde yaptigi pastayi gorunce baya sasirmis, oglumun 1 numarali pasta yapimi icin hemen kendisinden randevu almistim, sagolsun kirmadi geldi, birlikte guzel bir ekip calismasi cikardik, kendisi gec kesfedilmis bir hazine, Atlanta seni gec kesfetti belki ama Gainesville gittiginde seni kesfetmekle zaman kaybetmesinler diye buradan reklamini da yapmis bulunuyorum :))


Ve benim sacma da olsa tum sorularimi eksizce cevaplayan, pasta yapimi, fikri, her asamasinda beni destekleriyle yalniz birakmayan arkadasim Gokce'ye cooook tesekkur ediyorum...


Yeni bir yazida tekrar bulusmak dilegiyle simdilik Hoscakalin...

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers