Iste siz kolay bir o kadar lezzetli bir tarif daha, tarifin sahibesi sevgili Hulya, blogumu takip edenler bilirler, daha onceden Hulya'nin annesi bize Carsaf boregi ve Arnavut boregi nin tarifini vermisti. Simdide arsivimde bulunmasi ve sizi bu guzel tatdan mahrum birakmama adina sizlerle bu tarifi paylasmak istedim.
Sagolsun Hulya'cigim tarifi benim icin kendisi resimlerini cekmis, kurabiyeyi yapip tarifini bana gondermis blogumda yayinlayayim diye, bende zaman kaybetmeden sizlerle bu tarifi hemen paylasayim istedim. Pratik, saglikli, bir o kadar da lezzetli bir kurabiye tarifi ariyorsaniz bu tarifi denemenizi siddetle tavsiye ediyorum.
Bu kurabiyeyi her yedigimde kuruyemisli kurabiye yapmissin Hulya yine, ama seninkiler daha yumusak olmus diyordum, Hulya da her defasinda yok canim bu yulafli kurabiye diyordu iceriginde ikisinin de cranberry ve beyaz cikolata olmasi o zamanlar tarifini bilmedigim kuruyemisli kurabiyenin tadina benzetmistim ama ikisi de birbirinden farkliymis ikisinin tarifini aldigimda anladim :)
Malzemeler
- 2/3 cup oda sicakliginda yumusamis tuzsuz tereyagi
- 2/3 cup esmer seker
- 2 tane large yumurta
- 1 1/2 Old-fashioned yulaf
- 1 1/2 Cups all purpose un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi tuz
- 6 oz paket kuru cranberries
- 2/3 beyaz damla cikolata
Kullanacagimiz butun malzemelerimizi hazirliyoruz. Kurabiye hamurumuzu yogurmadan once firinimizi 375 F veya 180-185 C'ye ayarliyoruz ve onceden isinmasini sagliyoruz.
Once seker ve oda sicakligindaki tereyagimizi yoguracagimiz kabin icine alip bulamac haline gelene kadar karistiriyoruz sonra iki yumurtamizi ekleyip karistirmaya devam ediyoruz.
Baska bir kapin icerisinde yulaf, un, kabartma tozu ve tuzu koyarak karistiyoruz.
Beyaz cikolata ve cranberryleri eklemeden once tereyagli yumurtali sekerli karisimin icerisine yulafli unlu karisimi ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz. En son cranberry ve beyaz cikolatalarimizi da ekleyerek ele yapisan bir hamur elde ediyoruz. Unumuzu yavas yavas ilave edelim ki karistirip hamur yapmasi kolay olsun.
Yemek kasigi ile veya elinizle cevizden biraz buyuk hamurdan parcalar alip yagli kagit serilmis tepsimizin uzerine yerlestiriyoruz.Onceden isittigimiz firinda hafif pembelesene kadar yaklasik 10-12 dakika pisiriyoruz. Yulaf oldugu icin yumusak ama bir o kadar da lezzetli bir kurabiye olacak cok pisirip kurutmamak lazim.
Bu tarifi bizimle paylasan Hulyacigima cok ama cok tesekkur ediyorum. Ellerine saglik miss gibi olmuslar. Elinin degdigi herseyin guzellestigi gibi bunlari da cok guzel hazirlamissin, ellerin dert gormesin canim.
Çok sağlıklı ve pratik bir tarif. Ellerinize sağlık. :) gülistan
YanıtlaSilTesekkurler Gulistan'cigim yapanin ellerine saglik yiyenlere de afiyet olsun :))
Silellerine saglik, eminim cok lezzetli......
YanıtlaSilTesekkur ederim Zehra anne, insallah size de yaparim birgun :)
SilMerhaba benim hazirdan yulafli unum var acaba ondan da olurmuki bilemedim.yinede emin olmadigim icin sizin dediginiz gibi deneyecegim yapinca resimleyip ig.a koyarim insallah taglerim sizide:))tarifleriniz icin çok Tesekkurler yenilerini bekliyoruz...sevgilerle
YanıtlaSilBen yulafli undan hic denemedigim icin bilmeyecegim malesef :( yaptiniz mi merak ettim, afiyet olsun...
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilellerinize sağlık, kutunuzda çok güzelmiş :) bloğuma beklerim http://akaree.blogspot.com/
YanıtlaSilTesekkur ederim Nur hanim, ins ilk firsatda blogunuzu ziyaret edecegim, selamlar
SilEllerinize saglik cok nefis bir tarif
YanıtlaSilTesekkur ederim, evet gercekten de cok guzel bir tarif tavsiye ederim.
SilCanim birazdan tarifini Omer Selimle deneyecegiz. Yarin ogretmenlerine hediye olarak goturecek. Senin tariflerine guvenim tam ;) guzel olacagina inaniyorum. Hulya'ya da sana da tesekkurler
YanıtlaSil