17 Eylül 2012 Pazartesi

Kolay Patlicanli Borek



Inanilmaz kolay, bir o kadar da lezzetli bir borek tarifi ariyorsaniz iste tam da olmak istediginiz yerdesiniz :) tarifini suradan aldim, tirtikli borcama dokulecek diye ozellikle belirtmisler, hikmetini anlayamadim, sordum ama cevapta alamadim buna ragmen denedim cok ama cok lezzetli ve de cok kolay bir tarifti yiyen herkesin cok begendigi hatta su boregi tadinda denilen guzel bir borek tarifi kesinlikle tavsiye ediyorum :)


Malzemeler
  • 1.5 su bardagi sut (250 ml)
  • 1 cay bardagi zeytinyagi (75 veya 100 ml)
  • 2 yaprak yufka
  • Bir su bardagi kozlenmis patlican
  • Peynir ve de maydonoz
  • 2 yumurta
Yapilisi

Once sos malzemelerini hazirliyoruz, yumurta siviyag ve de sutumuzu genis bir kaseye alip karistiriyoruz.

Buradaki yufkalar vakumlu posetlerin icinde satildigi icin gordugunuz uzere birbirine yapismis parcalanmis bir yufka, bunun iki yapragini ayirip gelisi guzel elimizle kopartiyoruz, hatta biz bu boregi oglumla yapiyoruz, onun kucuk kaslari acisinda kopartmasi gelistirici bir etkinlik hemde birlikte yaptigimiz icin cok zevkli
Gelisiguzel kopardigimiz yufka parcalarini sutlu sos karisimi olan kasemize ekliyoruz.
Sosla yufkalarimizi bir guzel karistiriyoruz.
Patlicanlarimizi ilave ediyoruz, patlicaniniz yoksa sadece peynirde ekleyebilirsiniz o da cok guzel oluyor.
Maydonoz ve de peynirlerimizi ekleyip karisriyoruz, sutun az geldigini dusunebilirsiniz endiselenmeyin tam geliyor, sut ilavesi yapmayin. (ben kuru maydonoz kullandigim icin boyle nane gibi duruyor)
Onceden yagladigimiz borcama karisimi dokuyoruz.
Uzerini kaplayacak kadar kasar rendeliyoruz, onceden isittigimiz 175 C- 350F de boregimizin uzeri kizarana kadar pisiriyoruz, benimkisi gazli firinda yaklasik 1 saatde pisti.
Firindan cikan boregimizi kare dilimlere kesip afiyetle yiyiyoruz, yediriyoruz.
Afiyet olsun...

**Bu post otomatik olarak yayinlandi, oncesinde hazirlayip bloguma ekledigim bir tariftir cevap veremedigim yorumlar icin simdiden ozur dilerim, yakin zamanda donmek umuduyla

56 yorum:

  1. Nurdancım ellerine sağlık. Hakikaten pratikmiş. Deneyeceğim inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin Aslihan'cigim mutlaka denemelisin :)

      Sil
  2. Arkadasm bu oyle bir lezzet ki, kolay olmasa bile yapmaya deger sanki! kozlenmis patlican ve borek bir arada!
    yiyenlere afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle katiliyorum bu yoruma :), kolay gelsin

      Sil
  3. Masallah boyle resim resim anlatiminizi cok seviyorum..
    Ayrica bende merak etim arkadasin neden turtikli borcam kullandigini. Acaba o borcamin belli olcusu oldugu icin yarintili bilgi icin m i yazdi ki,,
    Insallah en kisa zamanda haber gelir:)
    Elinize saglik olsun nar gibi kizarmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samira'cigim tesekkur ediyorum, resim resim anlatmak guzelde blogu sik ubdate etmek zor geliyor sirf bu yuzden, bence tirtikli borcam bilinen buyuk borcam sanirim tasvir amacli tirtikli demis, tirtiksiz da olsa benim boregim tuttu :)tesekkurler en yakin zamanda denemen dilegimle...

      Sil
  4. ilk defa karsılastım boyle bır tarıfle kesınlıkle denıycem yada bır arkadasta yerım ;) ellerıne saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin bana veya boregin sahibine cok dua edeceksin :)

      Sil
  5. Hazir kozlenmis patlicanla denesem olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben zaten bu tarifte hazir kozlenmis patlicanla yaptim oldu :)

      Sil
    2. BEN YAPTIN HAZIR KÖZLENMİŞLE HİÇ GÜZEL OLMADI KÖZ KOKUYO COK DENEMEYİN

      Sil
  6. ÇOK GÜZEL VE PRATİK BİR TARİFE BENZİYOR.BEN DE DENEMEK İSTİYORUM :)
    ELİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacigim mutlaka denemelisin sonuc cok begeneceksin :)

      Sil
  7. Nurdancim cok ilginc bir tarif bende mutlaka denemek istiyorum.kozlenmis patlican'i cok seviyorum ama normal yufka kullanamam biliyorsun gluten free tortilla ile deniycem bakalim nasil olucak,sonucu soylerim sana ins.
    Ellerine saglik bizleri boyle guzel ve degisik lezzetlerle bulusturdugun icin cok tesekkur ederiz cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryem ablacigim canim, mutlaka denemelisin bencede :) denedin mi bari sonucu yazmamissin, ne demek canim benim insallah birgun birlikte yapip yemek nasip olur ;)

      Sil
  8. bende merak ediyorum hazir kozlenmis patlicanla olur miki?

    YanıtlaSil
  9. Muthis bir tat nurdanimin elinden Yemek nasip oldu... Bencede deneyin kolay ve leziz bir tarif... T. Ebrüsüm

    YanıtlaSil
  10. Hakikaten degisik bir tarif. Hazir kozlenmis patlicanla deneyen olursa bana bildirsin lutfen. Bizim birada da hazir hamur bulmak kolay degil. Bende denersem lavas ekmegi ile denerim herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten blogda hazir kozlenmis patlican kullandim oldu :)

      Sil
  11. Mukemmel gorunuyor haftasonu mutlaka deneyecegim..Ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  12. Nurdancım bloğumda ödülün var, alırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper gözüküyor bende birazdan yapıcam...

      Sil
    2. aaaa gercekten mi ne odulu cok merak ettim :), canim benim ben yorumlara cvp yazmaya pek firsat bulamamistim kusura bakma ne olur, az sonra firsat bulursam hemen bloguna gelip bakacagim :)

      Sil
  13. ben ne ara bu tarifi kaçırmışım:))) hemen denemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki :) bence de hemen denemeli canim benim...

      Sil
  14. bayıldım tarife.....................elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, yaptiktan sonra bende bayildim bu tarife :)

      Sil
  15. tereddüt ederek denedim ve sonuç MUKEMMEL!! dikkat edilmesi gereken tek şey, böreği fırından çıkarınca 15-20 dk kadar dinlenmesine izin vermek. tarifteki ölçüleri değiştirmeyin, en doğru sonuca ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, tabiki sicak sicak kesip yememek lazim yoksa midemize oturabilir :)

      Sil
  16. En kisa zamanda deniycem, blogunuzda harika! Asamalari biyle resimle gostermek cok ama cok guzel olmis!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Ayben hanim, bende en yakin zamanda blogunuzu ziyaret edecegim...

      Sil
  17. s.a harcin icinde bahsettiginiz peynir beyazmi yoksa kasarmi cevabinizi bekliyorum tarif icinde tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz peynir, eger Amerika'da yasiyorsaniz Feta cheese diye geciyor ismi

      Sil
  18. görünüşü çok güzel en kısa zamanda denemek isterim bloğuma beklerim http://akaree.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, yakaladigim ilk firsatda blogunuzu ziyaret edecegim ins

      Sil
  19. Nurdancigim, pratik birseyler bakiyordum hemen siteyi actim ve cok lezzetli oldu boregim cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  20. evde oyle canim sikilmis otururken azcik kafami dagitayim internette soyle guzel siteler gezeyim derken birden kendimi senin sitende buldum canm ne kadar guzel tarifler eklemissin gene Busradan firsat buldugum zaman hemen deneyecegim tarifler buldum kendime..Eline Yuregine saglik canim...MasaAllah BarekAllah bu arada iki cocukla hangi ara yapip ekliyorsun ben daha bi tanesiyle aksam yemegini bie zor yaparken ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim canim canim, ne kadar da guzel seyler yazmissin, cocuk olduktan sonra onceliklerin degisiyor malesef, bende cok sik ubdate edemiyorum malesef :(, guzel yorumunla beni cok mutlu ettin Tugbacigim
      Suanda annem oldugu icin onun yardimiyla yapabiliyorum yoksa neredeee
      cok opuyorum ikinizi de canim selamlar

      Sil
  21. Tarifinize internet aracılığıyla ulaştım ve hemen denedim.eşim ve ben gerçekten cok beğendik.teşekkür ederiz paylaşım için....

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar,
    Bloğunuzu nette patlıcanlı börek tarifi ararken tesadüfen keşfettim :))
    Çok da beğendim. Harika tarifler var.
    Ellerinize sağlık çok kolay ve lezzetli bir tarife benziyor, görüntü çok iştah açıcı :))
    İlk fırsatta denemek isterim.
    Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim,
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum,
    İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanim uzunca yorumunuz ve guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ediyorum selamlar :)

      Sil
  23. Bu borek sicakken o kadar guzel ki , esimle yerken mest olduk . Aynen su boregi tadi verdi bize . Hem de cok pratik . Ama ertesi gune kalan kismi o kadar guzel degildi . Hamurlasmisti .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertesi gun icin firinda tekrar isitarak ayni tazeligi ve lezzeti yakalamaniz mumkundur :)

      Sil
  24. tepsinin altina serdiginiz yufka miktari ve parcalayip patlicanla karistirdiginiz yufka miktarini yazarmisiniz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlerde de goruldugi uzere tepsinin altina yufka sermiyoruz, butun yufkalari parcalara ayirip sosla karistirip kek gibi tepsiye dokuyoruz ben iki adet yufka kullandim, malzemeler kismini dikkatlice bakarsaniz gorursunuz!

      Sil
  25. Bugün yaptım tarifinizi. Ve inanilmaz güzel oldu. Hatta mükemmel oldu. Yemeğe doyamadik:)) çok çok teşekkür ederim size. Emeğinize sağlık. Üstelik resimlerle falan öyle güzel anlamissiniz ki her tarifi yapasi geliyor insanın :)) ama bu börek hem kolay , pratik hem de çok lezzetli. Çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  26. Bu akşam denedim ..Çok başarılı , hem de çok kolay teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Harika bir tarife benziyor,teşekkürler.Ufak bir düzeltme..1.5 su bardağı süt 300 ml dir.

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers