Inanilmaz kolay, bir o kadar da lezzetli bir borek tarifi ariyorsaniz iste tam da olmak istediginiz yerdesiniz :) tarifini suradan aldim, tirtikli borcama dokulecek diye ozellikle belirtmisler, hikmetini anlayamadim, sordum ama cevapta alamadim buna ragmen denedim cok ama cok lezzetli ve de cok kolay bir tarifti yiyen herkesin cok begendigi hatta su boregi tadinda denilen guzel bir borek tarifi kesinlikle tavsiye ediyorum :)
Malzemeler
- 1.5 su bardagi sut (250 ml)
- 1 cay bardagi zeytinyagi (75 veya 100 ml)
- 2 yaprak yufka
- Bir su bardagi kozlenmis patlican
- Peynir ve de maydonoz
- 2 yumurta
Once sos malzemelerini hazirliyoruz, yumurta siviyag ve de sutumuzu genis bir kaseye alip karistiriyoruz.
Buradaki yufkalar vakumlu posetlerin icinde satildigi icin gordugunuz uzere birbirine yapismis parcalanmis bir yufka, bunun iki yapragini ayirip gelisi guzel elimizle kopartiyoruz, hatta biz bu boregi oglumla yapiyoruz, onun kucuk kaslari acisinda kopartmasi gelistirici bir etkinlik hemde birlikte yaptigimiz icin cok zevkli
Gelisiguzel kopardigimiz yufka parcalarini sutlu sos karisimi olan kasemize ekliyoruz.
Sosla yufkalarimizi bir guzel karistiriyoruz.
Patlicanlarimizi ilave ediyoruz, patlicaniniz yoksa sadece peynirde ekleyebilirsiniz o da cok guzel oluyor.
Maydonoz ve de peynirlerimizi ekleyip karisriyoruz, sutun az geldigini dusunebilirsiniz endiselenmeyin tam geliyor, sut ilavesi yapmayin. (ben kuru maydonoz kullandigim icin boyle nane gibi duruyor)
Onceden yagladigimiz borcama karisimi dokuyoruz.
Uzerini kaplayacak kadar kasar rendeliyoruz, onceden isittigimiz 175 C- 350F de boregimizin uzeri kizarana kadar pisiriyoruz, benimkisi gazli firinda yaklasik 1 saatde pisti.
Firindan cikan boregimizi kare dilimlere kesip afiyetle yiyiyoruz, yediriyoruz.
Afiyet olsun...
**Bu post otomatik olarak yayinlandi, oncesinde hazirlayip bloguma ekledigim bir tariftir cevap veremedigim yorumlar icin simdiden ozur dilerim, yakin zamanda donmek umuduyla
Nurdancım ellerine sağlık. Hakikaten pratikmiş. Deneyeceğim inş.
YanıtlaSilSagolasin Aslihan'cigim mutlaka denemelisin :)
SilArkadasm bu oyle bir lezzet ki, kolay olmasa bile yapmaya deger sanki! kozlenmis patlican ve borek bir arada!
YanıtlaSilyiyenlere afiyet olsun!
evet kesinlikle katiliyorum bu yoruma :), kolay gelsin
SilMasallah boyle resim resim anlatiminizi cok seviyorum..
YanıtlaSilAyrica bende merak etim arkadasin neden turtikli borcam kullandigini. Acaba o borcamin belli olcusu oldugu icin yarintili bilgi icin m i yazdi ki,,
Insallah en kisa zamanda haber gelir:)
Elinize saglik olsun nar gibi kizarmis.
Samira'cigim tesekkur ediyorum, resim resim anlatmak guzelde blogu sik ubdate etmek zor geliyor sirf bu yuzden, bence tirtikli borcam bilinen buyuk borcam sanirim tasvir amacli tirtikli demis, tirtiksiz da olsa benim boregim tuttu :)tesekkurler en yakin zamanda denemen dilegimle...
Sililk defa karsılastım boyle bır tarıfle kesınlıkle denıycem yada bır arkadasta yerım ;) ellerıne saglık
YanıtlaSilMutlaka denemelisin bana veya boregin sahibine cok dua edeceksin :)
SilHazir kozlenmis patlicanla denesem olurmu?
YanıtlaSilben zaten bu tarifte hazir kozlenmis patlicanla yaptim oldu :)
SilBEN YAPTIN HAZIR KÖZLENMİŞLE HİÇ GÜZEL OLMADI KÖZ KOKUYO COK DENEMEYİN
SilÇOK GÜZEL VE PRATİK BİR TARİFE BENZİYOR.BEN DE DENEMEK İSTİYORUM :)
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK.
Ablacigim mutlaka denemelisin sonuc cok begeneceksin :)
SilNurdancim cok ilginc bir tarif bende mutlaka denemek istiyorum.kozlenmis patlican'i cok seviyorum ama normal yufka kullanamam biliyorsun gluten free tortilla ile deniycem bakalim nasil olucak,sonucu soylerim sana ins.
YanıtlaSilEllerine saglik bizleri boyle guzel ve degisik lezzetlerle bulusturdugun icin cok tesekkur ederiz cnm.
Meryem ablacigim canim, mutlaka denemelisin bencede :) denedin mi bari sonucu yazmamissin, ne demek canim benim insallah birgun birlikte yapip yemek nasip olur ;)
Silbende merak ediyorum hazir kozlenmis patlicanla olur miki?
YanıtlaSilevet olur, gec cvp icin uzgunum...
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilMuthis bir tat nurdanimin elinden Yemek nasip oldu... Bencede deneyin kolay ve leziz bir tarif... T. Ebrüsüm
YanıtlaSilSagol Tugbacigim, afiyet olsun,
SilHakikaten degisik bir tarif. Hazir kozlenmis patlicanla deneyen olursa bana bildirsin lutfen. Bizim birada da hazir hamur bulmak kolay degil. Bende denersem lavas ekmegi ile denerim herhalde.
YanıtlaSilBen zaten blogda hazir kozlenmis patlican kullandim oldu :)
SilMukemmel gorunuyor haftasonu mutlaka deneyecegim..Ellerinize saglik:)
YanıtlaSiltesekkur ederim, kolay gelsin
SilNurdancım bloğumda ödülün var, alırsan sevinirim.
YanıtlaSilsüper gözüküyor bende birazdan yapıcam...
SilKolay gelsin :)
Silaaaa gercekten mi ne odulu cok merak ettim :), canim benim ben yorumlara cvp yazmaya pek firsat bulamamistim kusura bakma ne olur, az sonra firsat bulursam hemen bloguna gelip bakacagim :)
Silben ne ara bu tarifi kaçırmışım:))) hemen denemeli
YanıtlaSilBilmem ki :) bence de hemen denemeli canim benim...
Silbayıldım tarife.....................elinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim, yaptiktan sonra bende bayildim bu tarife :)
Siltereddüt ederek denedim ve sonuç MUKEMMEL!! dikkat edilmesi gereken tek şey, böreği fırından çıkarınca 15-20 dk kadar dinlenmesine izin vermek. tarifteki ölçüleri değiştirmeyin, en doğru sonuca ulaşırsınız.
YanıtlaSilAfiyet olsun, tabiki sicak sicak kesip yememek lazim yoksa midemize oturabilir :)
SilEn kisa zamanda deniycem, blogunuzda harika! Asamalari biyle resimle gostermek cok ama cok guzel olmis!
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Ayben hanim, bende en yakin zamanda blogunuzu ziyaret edecegim...
Sils.a harcin icinde bahsettiginiz peynir beyazmi yoksa kasarmi cevabinizi bekliyorum tarif icinde tesekkurler :)
YanıtlaSilBeyaz peynir, eger Amerika'da yasiyorsaniz Feta cheese diye geciyor ismi
Silgörünüşü çok güzel en kısa zamanda denemek isterim bloğuma beklerim http://akaree.blogspot.com/
YanıtlaSilTesekkur ederim, yakaladigim ilk firsatda blogunuzu ziyaret edecegim ins
SilNurdancigim, pratik birseyler bakiyordum hemen siteyi actim ve cok lezzetli oldu boregim cok tesekkurler.
YanıtlaSilTesekkur ederim, afiyet olsun...
Silevde oyle canim sikilmis otururken azcik kafami dagitayim internette soyle guzel siteler gezeyim derken birden kendimi senin sitende buldum canm ne kadar guzel tarifler eklemissin gene Busradan firsat buldugum zaman hemen deneyecegim tarifler buldum kendime..Eline Yuregine saglik canim...MasaAllah BarekAllah bu arada iki cocukla hangi ara yapip ekliyorsun ben daha bi tanesiyle aksam yemegini bie zor yaparken ..:)
YanıtlaSilCanim canim canim, ne kadar da guzel seyler yazmissin, cocuk olduktan sonra onceliklerin degisiyor malesef, bende cok sik ubdate edemiyorum malesef :(, guzel yorumunla beni cok mutlu ettin Tugbacigim
SilSuanda annem oldugu icin onun yardimiyla yapabiliyorum yoksa neredeee
cok opuyorum ikinizi de canim selamlar
tesekkur ederim :)
YanıtlaSilTarifinize internet aracılığıyla ulaştım ve hemen denedim.eşim ve ben gerçekten cok beğendik.teşekkür ederiz paylaşım için....
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu nette patlıcanlı börek tarifi ararken tesadüfen keşfettim :))
Çok da beğendim. Harika tarifler var.
Ellerinize sağlık çok kolay ve lezzetli bir tarife benziyor, görüntü çok iştah açıcı :))
İlk fırsatta denemek isterim.
Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim,
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum,
İzmir'den sevgiler...
Fatma hanim uzunca yorumunuz ve guzel dusunceleriniz icin cok tesekkur ediyorum selamlar :)
Silbörek tarifleri gerçekten güzel tebrik ederim
YanıtlaSilBu borek sicakken o kadar guzel ki , esimle yerken mest olduk . Aynen su boregi tadi verdi bize . Hem de cok pratik . Ama ertesi gune kalan kismi o kadar guzel degildi . Hamurlasmisti .
YanıtlaSilErtesi gun icin firinda tekrar isitarak ayni tazeligi ve lezzeti yakalamaniz mumkundur :)
Siltepsinin altina serdiginiz yufka miktari ve parcalayip patlicanla karistirdiginiz yufka miktarini yazarmisiniz lutfen
YanıtlaSilResimlerde de goruldugi uzere tepsinin altina yufka sermiyoruz, butun yufkalari parcalara ayirip sosla karistirip kek gibi tepsiye dokuyoruz ben iki adet yufka kullandim, malzemeler kismini dikkatlice bakarsaniz gorursunuz!
SilBugün yaptım tarifinizi. Ve inanilmaz güzel oldu. Hatta mükemmel oldu. Yemeğe doyamadik:)) çok çok teşekkür ederim size. Emeğinize sağlık. Üstelik resimlerle falan öyle güzel anlamissiniz ki her tarifi yapasi geliyor insanın :)) ama bu börek hem kolay , pratik hem de çok lezzetli. Çoook teşekkürler :)
YanıtlaSilBu akşam denedim ..Çok başarılı , hem de çok kolay teşekkürler
YanıtlaSilHarika bir tarife benziyor,teşekkürler.Ufak bir düzeltme..1.5 su bardağı süt 300 ml dir.
YanıtlaSil