12 Mayıs 2012 Cumartesi

Ev Yapimi Kaymak



Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba canim blogum ve beni ben yokken bile yalniz birakmayan degerli takip edenlerim, arkadaslarim, dostlarim...


Seneler sonra nihayet oturdugumuz apartman sitesinden tasinip daha guzel ve aydinlik bir yere gecebildik, ama bunu Tr oncesi yaptigimiz icin biraz yorucu oldu, malum seneler sonra ilk defa tasiniyoruz, eve oyle bir yerlesmisiz ki kutula kutula bitiremedik :) 

Esyalarimizi bir storeage a koyduktan sonra Chirstmas arefesinde Tr'ye gittik, malum bu sene Tr oldukca soguktu, Atlanta ise bu sene hic kis gormemis bir yer oldugu icin Tr'nin soguguyla carpildik, 6 haftalik Tr ziyaretimizin 5 haftasinda neredeyse hep hastaydik.

Tr'deyken de kucuk bir Tr gezisi yaptik, aile buyuklerini ziyaret ettik, Tr donusunde ev bulma ve tasinma, yerlesme telasi derken anca firsatim oldu ve nihayetinde dondum bloguma.


Aslinda sirada bekleyen cok guzel tariflerim var ama bu tarifi mutlaka digerlerinden once yayinlamaliyim diye dusundum, malumunuz kaymagi sevmeyen yoktur, ustelik bu kadar lezzetlisini ise Amerika sartlarinda bulmak imkansiz, benzer tatlar vardir muhakkak ama hicbirsey Turk kaymaginin yerini tutmuyor bence!

Bu tariften sonra alacaginiz kilolardan ben sorumlu olmayacagim bastan anlasalim :)


Tarifimiz yine Atlanta'nin hamarat hatunlarindan Hatice'den alinmistir, sagolsun cok asamali oldugu icin yaparken butun resimleri ben bloga koyarim diye resimlemis, hem kaymak yapip hem resimlerini cekmek  oldukca zahmetli olsa gerek, edeceginiz butun dualar Hatice icin gelsin :)


Gurbetde ozlenen tatlarla bulusmak nasil bir duygu oldugunu sadece yasayan anlar diyorum, bu harika tattaki kaymagi denemek icin ne duruyorsunuz hadi hemen resimlerle tarifi incelemeye ve de biran evvel kollari sivayarak mutfaga yonelmeye :)


Malzemeler
  • 2 adet 1'er quarter'lik heavy whipping cream. (946 ml)
  •  1 quarter sut (946 ml)
Yapilisi
 
2 kutu heavy whipping cream'i kaynatacagimiz tencerenin icine bosaltalim. Bosalan kutulardan bir tanesinin icine sut doldurup onu da tencerenin icine bosaltalim.

Orta ateste bir tasim kaynatalim.
 
Kaynattigimiz sut ve heavy whipping karisimini buyuk boy borcama dokelim.

Agzi 4 parmaktan az olacak sekilde tencerenin icine su koyup kaynatalim. Ocagin altini en kisik ayara getirip borcami kaynayan su dolu tencerenin uzerine dikkatli bir sekilde yerlestirelim. Su ile borcamin temas etmemesine dikkat edin,
10 saat kisik ateste borcami tencerenin uzerinde bekletin, suyun buhari ile kaymagimiz yogunlasacaktir.

10 saat borcami kaynayan su dolu tencerenin uzerinde beklettikten sonra dikkatli bir sekilde borcami alip ilimasi icin tezgahin uzerinde bekletelim. 

Daha sonra borcamin kapagi varsa kapatalim yoksa strech filmle borcamin uzerini kapatalim ve cok dikkatli bir sekilde buzdolabinda 2 gun bekletelim.


2 gun beklettikten sonra dikkatli bir sekilde buzdolabindan borcami alarak borcamin kosesinden bicakla delik acalim.
Sutu bosaltacagimiz bir tencereye, actigimiz delikten sutumuzu bosaltalim. Sutun tamamiyle bosaldigina emin olun yoksa rula yapma asamasinda sutlerin fazlasi dokulebilir.
Sutu tamamiyle bosalttiktan sonra tezgahin uzerinde genis bir calisma alani acalim :)
Yagli kagidi borcamin uzerini resimde goruldugu gibi kapatin.
Borcami ters cevirin.
Tatataaa kaymagimiz bitmek uzere :)) Resimde de gordugunuz gibi tam suzulmeyen sut akabiliyor.
Yagli kagida ters cevrilmis kaymagimiza rulo seklini veriyoruz.
Rulo sekli verilen kaymagimiz kesilmeye ve servis edilmeye hazir :)


Istedigimiz genislikte kaymagimizi genis enli bir bicakla kesiyoruz.
Kesilen kaymagimiz servis edilmeye hazir :) Gordugunuz gibi 5 dilimlik harika tattaki kaymagimiz yenilmek icin bizi bekliyor num num num :D
Tabi hepsini eger kalabalik bir ev halkina sahip degilsek hemen tuketmemiz pek mumkun degil, buzluga dayanikli bir saklama kabina daha sonradan yemek uzere dilimlenmis parcalari kaba yerlestirip buzlukta tazeligini korumak uzere sakliyoruz.


Tarifi bizler icin resimleyen ve bizlerle paylasan Hatice'ye burdan cok tesekkur ediyoruz. Hatice'nin tarifleri diye blogda bir label acmam cok yakindir :)

Hepinize afiyet olsun...

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers