15 Kasım 2012 Perşembe

Krem Karamelli Kek

Ne zamandir denemeyi istedigim bu tarifi sonunda cesaret edip denedim, yapimi cok zahmetli gelmisti, ustelik ya tutmazsa diye de endiselenmistim, yazilan yorumlarin yarisi olumlu yarisi olumsuzdu bu yuzden di ertelememin diger bir sebebi, bana kalirsa harika aman aman guzel bir kek degil, tamamiyle kisinin damak tadina kalmis benim damak tadima cok uygun gelmedi, ben daha tatli daha yogun tattaki kekleri seviyorum, bu kek daha hafif geldi, ustelik krem karamel kismida istedigim kivamda degildi, buna ragmen begenenler icin ekliyorum bu tarifi, tarifin orjinaline buradan ulasabilirsiniz.

Malzemeler
  • 150 ml toz seker, karamelize etmek icin (1 su bardagindan biraz az)
Krem karamel icin;
  •  yarim kg sut
  • 3 yemek kasigi seker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
Kek icin;
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardagi (250 ml) un
  • 1 su bardagi toz seker (200 ml)
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1/2 su bardagi sut (100 ml)
  • 1/2 su bardagi siviyag (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
Yapilisi

Oncelikle seker karamelize olana kadar kisik ateste sekeri eriterek yakin.
  Sivi bir kivama geldiginde ocaginizin altini kapatin.
  Kek kalibina karamelize ettiginiz karisimini dokun. Kek kalibini kesinlikle yaglamiyorsunuz. Kek kalibi kesinlikle kelepceli olmamasi gerekiyormus, piserken kenarlarindan karisimin akmamasi adina ortasi delik veya duz kelepcesiz kek kalibinda pisirebilirsiniz.
Krem karamel icin olan malzemeleri cirpacaginiz kaba alarak cirpma teli veya mikser ile cirpin.

 Krem karamel karisimini cirptiktan sonra karamelize ettiginiz sekerin uzerine dokun, Dokulari farkli oldugu icin birbirine karismayacak emin olun, simdi sirada kek karisimini hazirlamaya geldi.

 Kek karisimi icin yumurtalari ayri bir kapta sekerle birlikte kopurene kadar cirpin. Sirayla limon kabugunu rendeleyin, vanilyayi da ekleyerek cirpmaya devam edin. Sirayla sut ve siviyagi ilave edin.
  En son elenmis un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.
 Cirpmaya devam edin.
 Kakaolu kek karisimini krem karamelin uzerine dokuyorsunuz, kivamlari farkli yogunlukta oldugu icin birbirine karismiyor endiselenmeyin.
 Ici sicak su dolu olan bir kabin icin kek kalibinizi yerlestirin, bu keki aksam yaptigim icin neyin icine kek kalibini koysam da pisirsem diye cok dusundum ama aklima bu yassi tepsiden baska hicbirsey gelmedi, aklima gelenlere kek kalibi sigmadi.
 175 C- 350F da keke batiracagimiz kurdan temiz cikana kadar pisiriyoruz.
 Gordugunuz gibi kekimiz hazir, dinlenebilmesi icin en az 1 gece buzdolabinda bekletiyoruz.
 Sonradan aklima bu folyo geldi, fikir olmasi acisindan koyuyorum, sanirim bunda pisseydi daha guzel olabilirdi tadi, buzdolabindan cikarttigimiz kek kalibini yine sicak su dolu bu tepsinin icinde biraz bekletiyoruz,
 Kek kalibina kekin yapisma ihtimaline karsi kenarlarini ince uclu bir bicakla kek kalibindan ayirmaya calisiyoruz.
 Kekimizi kenarli bir tabaga ters ceviriyoruz, kenarli olmasinin sebebi kekimizi ters cevirdigimizde karamelin tabagin kenarlarindan akmamasi icin.
Kekimizi ters ceviriyoruz, son goruntusu boyle oluyor, kaliptan da cok rahat cikti, ilk defa yapmama ragmen oldukca basarili buldum :) denemek isteyenlere tavsiye ederim.
**Bu post otomatik olarak yayinlandi, oncesinde hazirlayip bloguma ekledigim bir tariftir cevap veremedigim yorumlar icin simdiden ozur dilerim, yakin zamanda donmek umuduyla 

23 yorum:

  1. krem karemeli seviyorum ama hic cesaret edemiyorum yapmaya:(
    eminim cok lezzetli olmusdur kekle beraber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende cok seviyorum krem karemeli ama istedigim gibi bir sonuc elde edemememe ragmen yiyenler cok begendigi icin bloga ekliyorum, belki sizde begenirsiniz

      Sil
  2. Ben seneler once yapmistim bu keki.Cok guzel bir tarif.Unutup gitmisim ama.Cok tesekkurler tekrar hatirlattiginiz icin

    YanıtlaSil
  3. merhabaa,
    kuslar Chicago'ya geleceginizi soyledi.Eh bende bir blogger olarak merak ettim geldim:)Tarifler cok guzel.Emeklerinize saglik.
    Buraya geldiginizde her turlu destegi vermeye hazirim.
    Sevgilerimle
    Gulenay(Zehra kusun kankisi:)

    www.gulenayinsofrasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gulenay,
      o kuslar bana sizden de bahsetti yorum yazdiginiz icin tesekkur ediyorum, hemen geri donemedim, blogumu begenmenize sevindim bende en kisa zamanda sizi ziyaret edecegi, ayrica samimi yorumunuz beni cok mutlu etti, oralara geldigimizde tanismak isterim sizinle selamlar

      Sil
  4. cok guzel olmus ellerinize saglik!!

    YanıtlaSil
  5. Bende denenmiştim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.bende denemek istiyorum vakit olmadı.Eline sağlık
    görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  7. Cok gördüm cok güzel bir kek degisik ilk firsatda deneyecegim ellerinize emklerinize saglik .

    YanıtlaSil
  8. cok guzel olmus ellerine saglik,
    burcu

    YanıtlaSil
  9. Biz bunu denedik, yedik ve cok begendik hatta sabirsizliktan dolayi dolapta bir gece bekletemedik:) Kaliptan da guzel cikti. Sadece yumurtalarin coklugu (7) biraz dusunduruyor. Azaltmanin bir yolu var mi acaba?

    Tesekkurler
    meryem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilk ve son denemem oldu cunku tadi damak tadima pek hitap etmedi Meryem ablacigim, olmazsa 7 yumurta yerine 5 yumurta ile deneyebilirsiniz, sonucu olumsuz anlamda cok etkileyecegini dusunmuyorum, tesekkur ederim guzel yorumunla beni cok mutlu ettin :)

      Sil
  10. Merhabalar,tarifinizi denedim..Aslinda daha once denemis oldugum diger tarifler tutmustu,ama bu tarifi adim adim uygulamama ragmen bir dilim bile yiyemeden cope attik:(cig yumurta iciyormusuz gibi bir sey oldu:( tutturabilenlere afiyet bal seker olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif, cope gitmesine uzuldum :( karemalli kismi cok pismemis olabilir, keske cope atmak yerine kek kismini farkli bir sekilde degerlendirmis olsaydiniz israftan kacmis olurdunuz
      selamlar

      Sil
    2. Karamel kaliptan çıktıktan sonra tekrar donuyor mu yoksa sıvı mi kalıyor neticede şeker

      Sil
  11. Suan bu keki denedim firinda yalniz soyle bi sorunum var karamel ile kek karismaz korkmadan dokun demissiniz ya bende bi guvenle doktum ama kek ve karamel karisdi birbirine karamel olcusundeki sut cok gibi geldi bana yinede tarife harfiyen uydum umarim pisince guzel olur

    YanıtlaSil

Instagramdan Guncel olarak takip etmek isterseniz

Followers